Run 4 rabies

Dat is wat Jim Lasseur in 2021 heeft gedaan. Jim heeft rabiës in zijn naaste omgeving heeft meegemaakt. We zijn in 2021 een samenwerking met hem gestart om Rabiës te bestrijden. Samen proberen wij een zo groot mogelijk platform voor deze fantastische run op te zetten en zo veel mogelijk geld op te halen.

Bekijk de bovenstaande video om Jim zijn verhaal te horen.

Ren mee! 

Jaarlijks wordt door onze Run4Rabies commissie een sponsorloop georganiseerd. Ons doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bestrijding van het rabiësvirus, ook wel hondsdolheid genoemd. Van het ingezamelde bedrag zullen wij honden vaccineren tegen het virus in Malawi, Afrika.

Doe mee met onze sponsorloop dit jaar:

  • Wie: Jij!
  • Wat: Rent of wandelt
  • Waar: Bij de faculteit Diergeneeskunde Utrecht 
  • Wanneer: 15 mei 2024 
  • Waarom: geen sterfte meer door rabiës in 2030 in Malawi! 

De exacte tijd van de sponsorloop maken we later bekend. Houd onze site daarom in de gaten! In Utrecht rondom de faculteit Diergeneeskunde worden er mooie parcours van 3, 5 of 10 kilometer uitgezet om te wandelen (3 km) of om hard te lopen (5 en 10 km). Meedoen aan de run kan alleen, samen met vrienden, collega's of jouw trouwe viervoeter!

Lees hier meer over de Run4Rabies 2023. 

Niet in de buurt van Utrecht? 

Geen probleem! De run kan zowel fysiek gedaan worden in Utrecht als digitaal in eigen stad. Hoewel het een run heet, is het in eigen stad ook mogelijk om mee te doen met andere sporten zoals wandelen, fietsen, zwemmen, roeien, skeeleren en nog veel meer… Zolang je maar kilometers aflegt voor het goede doel maakt de sport niet uit!

Image

Over het Rabies Vaccinatie Project

Voor ons rabiës project in Malawi, Afrika, werken we samen met de Global Alliance for Rabies Control (GARC). Met hun hulp kijken we waar de meeste gevallen van rabiës in het gebied rondom Mzuzu voorkomen, en hoe we onze vaccinatiecampagne daar het beste op kunnen aanpassen. Ook houden we alle gegeven vaccinaties bij in de zogeheten "Rabies Vaccination Tracker", op die manier kunnen de resultaten van het project goed bijgehouden worden en de informatie makkelijk gedeeld met de overheid en andere organisaties.