Project 2021

In 2021 is de Run4Rabiëscommissie bezig met een samenwerking! Jim Lasseur heeft contact met ons opgenomen, met als doel samen een groter project aan te kunnen pakken. Tot nu toe is het een groot succes: er is al genoeg geld opgehaald om een zelfstandig project te starten in een regio waar het hard nodig is!

Het project dit jaar is een vaccinatieproject in Malawi. In dit land wordt namelijk maar 0,5% van alle 400.000 honden in Malawi jaarlijks gevaccineerd, terwijl het aanbevolen percentage 70% is. Naast dat het heel vervelend is voor de dieren, lijden de mensen er ook onder. Jaarlijks overlijden er 500 mensen aan het rabiës-virus, waarvan 99% is veroorzaakt door een hondenbeet. De meest effectieve en minst prijzige methode om rabiës tegen te gaan, is vaccinatie van honden op grote schaal.

In Malawi is Dierenartsen zonder Grenzen al jaren bezig om Community Animal Health Workers op te leiden. Deze mensen dragen bij aan allerlei projecten, zoals ook het Participatory Action for Sustainable Animal Care and Livelihood Improvement Project (PASACLIP). Dit project zouden zij graag uitbreiden met het vaccineren van honden tegen rabiës. Het geld wat wij dan ook voor hen inzamelen, wordt ingezet om zo veel mogelijk vaccinaties te leveren aan dit project.

 

Bronnen:
https://www.who.int/features/2015/rabies-malawi/en/
Mission Rabies and Worldwide Veterinary Services (2018)